Het IVN in Nuth houdt een lezing over de wolf in Limburg
Het IVN in Nuth houdt een lezing over de wolf in Limburg Pixabay

Nieuws week 45 - 3

Algemeen

Prinsenproclamatie
CV de Veldkretsers

Wijnandsrade CV de Veldkretsers­ roept zaterdag 12 november de nieuwe heersers van het Veldkretsersriek uit in het gemeenschapshuis aan de Oudenboschstraat 50. Het thema van de feestavond is The Mask Singer en er zijn optredens van ZOES, Awt-Prinse en de Raad van 11. Afscheid wordt genomen van Prins Almer, jeugdprins Thomas en jeugdprinses Lise. De proclamatie start om 19.11 uur en de entree is gratis.

Herdenkingsconcert Salviuskerk
Limbricht met Vocaal Totaal

Limbricht Kamerkoor en solisten van Vocaal totaal onder leiding van Annemie Vallino-Ravetta verzorgen samen met Arno Kerkhof een herdenkingsconcert in het oude Salviuskerkje te Limbricht op zondag 13 november vanaf 15.00 uur. Gekozen is voor composities van César Franck en zijn leerlingen. Ook pareltjes van Italiaanse meesters zullen niet ontbreken. Arno Kerkhof bespeelt vleugel en drukwindharmonium. Reserveren voor dit concert kan via info@vocaaltotaal.com of 06-38128675. Kaarten kosten € 12,50 per stuk.

Vintage tentoonstelling en veiling

Cadier en Keer In een grote tentoonstelling verkoopt voormalig taxateur en veilingmeester Jose de Goede al het moois dat ze de afgelopen 40 jaar heeft verzameld, gekoesterd en gered van de ondergang. De collectie omvat vintage meubels, vazen, lampen, schilderijen en unieke beelden uit Zimbabwe. De tentoonstelling opent zondag de 13e om 14.00 uur en is tot en met 2 december elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. De schattenmarkt wordt gehouden op zondag 3 december van 7.00 tot 12.00 uur en de daadwerkelijke veiling start zondag 4 december om 12.00 uur. Te bezoeken aan de Pater Kustersweg 6 in Cadier en Keer.

Lezing over de wolf in Limburg

Nuth Olaf Op den Kamp van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg houdt op donderdag 24 november om 20.30 uur een lezing over dit roofdier in het clubhuis van IVN Nuth-Beekdaelen aan de Voorsterstraat 2. Wolven verdwenen aan het eind van de 19e eeuw uit Nederland, maar hun populatie groeit nu weer. Natuurlijk gaat het in de lezing over Roodkapje en de Zeven geitjes, maar ook over de functie
die de wolf als ‘toppredator’ in de natuur heeft. De lezing is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Aanmelden via
ivnnuth@gmail.com

Getrouwden zoeken versterking
om traditie te behouden

Schinveld Meivereniging de Getrouwden houden op zaterdag 12 november vanaf 20.00 uur hun jaarlijkse ledenvergadering in café ‘t Baekske aan de Beekstraat 4A te Schinveld. Leden en sympathisanten zijn van harte welkom. De vereniging zoekt dringend versterking. Je hoeft niet getrouwd te zijn om lid te worden, wel moet je 25 jaar of ouder zijn. Het doel van de vereniging is het levend houden van de traditionele dennenstrijd met de Jonkheid. Interesse? Meld je bij Arcèn Bruls via 06-130 65 268 of mail naar getrouwden@ziggo.nl.