Weekupdate
Weekupdate

Weekjournaal week 16

Nieuws

Daar is hij weer, handig op een rijtje: ons weekjournaal!

Eerbetoon aan Troubadour Joep Rademakers uitgesteld

SCHINVELD De festiviteiten rondom het negentigste geboortejaar van de Schinveldse troubadour Joep Rademakers is opnieuw uitgesteld. Het opzetten en samenstellen van een eenmalig en gedenkwaardig eerbetoon vergt meer tijd dan verwacht, mede door de beperkende maatregelen van de afgelopen twee jaar. Het evenement is nu gepland op 5 mei 2023. De festiviteiten omvatten naast een feestelijke dag ook de realisatie van een kunstwerk, een rijkelijk geïllustreerde biografie en de release van een speciale CD. Volg de werkgroep op facebook (Joep90) of instagram (Joep90_5mei2023) voor de laatste wetenswaardigheden.


Het eerbetoon aan Joep wordt verplaatst naar 05-05-2023. Aangeleverde foto 

Koningsdag in Merkelbeek

MERKELBEEK Koningsdag belooft een gezellige dag te worden in Merkelbeek met een gevarieerd programma: om 9.30 uur wordt verzameld bij BMV de Henkhof voor de kinderoptocht met versierde fietsen of skelters, om 9.40 uur vertrekt de optocht richting de Douve waar de fanfare het Nederlands en Limburgs volkslied speelt. Om 10.00 uur start de spellenochtend in speeltuin Sjravelheukske en om 10.15 uur is de kindervrijmarkt. Om 12.00 uur is de prijsuitreiking, waarna de speeltuin de hele dag open blijft. Bij slecht weer zijn de activiteiten in de Henkhof. Enkele regels voor de vrijmarkt: zorg zelf voor een matje van maximaal 1,5 x 1,5 meter, niet verkochte spullen gaan mee terug naar huis. Wil je meehelpen meld je dan aan bij Peter: 06 106 59 298 of peterphilipsver@kpnmail.nl.

Naar openluchtmuseum Melderslo met Seniorenvereniging Schinnen

SCHINNEN Seniorenvereniging Schinnen maakt op 12 mei een uitstapje naar het openluchtmuseum in Melderslo, Noord-Limburg. Vertrek met de bus vanaf de plaatselijke COOP om 9.30 uur. Na aankomst wordt genoten van een kop koffie met vlaai en volgt uitleg over het openluchtmuseum. Daarna is er gelegenheid het museum op eigen gelegenheid te bezoeken. Om 14.00 uur is er een gezamenlijke lunch met aspergesoep en broodjes. De bus richting huis vertrekt rond 16.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Leden betalen 37,50 euro, niet-leden 40,00 euro. Aanmelden kan tot 6 mei bij Netty: 06 338 34 803.

Jubileumfeest schutterij St. Sebastianus Schinnen

SCHINNEN Het jubileumfeest van schutterij St. Sebastianus wordt gevierd op zondag 24 april vanaf 13.30 uur aan het Sjöttehome, Brenderveldweg 12 in Schinnen. Het koningspaar wordt opgehaald om 9.30 uur, de Heilige Mis is om 10.00 uur. Vanaf 15.00 uur kunnen ook niet-schutters (legitimatiebewijs!) meedoen.

Moederdagconcert in het Clemensdomein

BRUNSSUM Vocaal totaal, onder leiding van AnnemieVallino-Ravetta, brengt op zondag 8 mei een moederdagconcert ten gehore in het Clemenskerkje, Groeneweg 2-4 in Brunssum van 14.00 tot 15.30 uur. Entree bedraagt 10 euro en reserveren kan via 06 381 28 675 of concerten@clemensdomein.nl

Holter Jonge verzorgenmuzikale Moederdagbrunch

MERKELBEEK Moederdagbrunch in de Henkhof, gemaakt door gastronomie Smeets, op zondag 8 mei van 12.00 tot 14.00 uur. Na de lunch wordt de middag feestelijk voortgezet met muziek van de Holter Jonge met Tjechische, Tiroler volksmuziek en Egerlander, maar ook evergreens en Duitse Schlagers. Entree is gratis, voor deelname aan de brunch geldt een polsbandje dat in de voorverkoop gekocht kan worden voor 12,50 per persoon (kinderen tot en met 11 jaar betalen 5 euro).Voorverkoopadressen: BMV de Henkhof, Boerenbond Aveve, IJssalon Smeets en alle leden van de Holter Jonge. Bij vragen mail met info@hoterjonge.com

Koningvogelschieten in Merkelbeek

MERKELBEEK Het koningvogelschieten in Merkelbeek wordt gehouden op zondag 24 april. Het dagprogramma begint om 10.00 uur als de schutterij vanaf het Clemensdomein een rondgang door Merkelbeek maakt met om 11.00 uur een H. Mis in de Clemenskerk. Aansluitend brengt de schutterij een bezoek aan het kerkhof, waar overleden leden herdacht worden. Vanaf 13.00 uur marcheert de schutterij door de straten van Douvergenhout en om 15.00 uur start het Koningvogelschieten bij boerderij Nobis aan de Misweg. Spannend: Rob van Tilburg werd al vier keer koning, mocht hij de vogel afschieten dan is hij keizer. Voor burgers is een aparte vogel beschikbaar. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen. De winnaar is uitgenodigd op het koningsdiner in zaal Smeets.


Kandidaat keizer in opperste concentratie tijdens het koningsvogelschieten in Merkebeek - Aangeleverde foto 

Kom, doe mee maakt kunstwerk

HULSBERG De maandelijkse inloopmiddag van ‘Kom, doe mee’ gaat aan de slag met het schilderen van een groot kunstwerk dat een plek krijgt in gemeenschapshuis De Lange Berg. Wie mee wil werken kan 12 mei aansluiten voor een gezellige schildermiddag(neem een schort mee!). De organisatie zorgt voor het doek en een in te vullen thema(patroon). Alle losse doeken worden later samengevoegd. Wie liever een kaartje legt of een praatje wil maken is ook welkom vanaf 14.00 uur in gemeenschapshuis de Lange Berg aan de Schoolstraat 9 in Hulsberg. Entree bedraagt 3,50 incl twee kopjes thee of koffie en een traktatie. Vooraf aanmelden via 06555 08 453 of gemeenschapshuis.hulsberg@gmail.com

Een pot met geld voor elk dorp van Beekdaelen

BEEKDAELEN Een pot met geld voor burgerparticipatie: informateur Hugo Schaffrath wil burgerparticipatie ruim baan geven en dorpen die een eigen budget ter beschikkingstellen. Over de precieze uitvoering is nog weinig bekend. Iets soortgelijks bestaat al met de burgerinitiatieftafel, waarin bewoners zelf mogen beslissen over aanvragen tot tienduizend euro. Ook bestaat een tafel die geld kan besteden ten bate van duurzame initiatieven. Schaffrath noemt Sportpark de Oirsprong een goed voorbeeld van burgerparticipatie.