Weekupdate
Weekupdate

Weekjournaal week 20

Nieuws

Daar is hij weer, handig op een rijtje: ons weekjournaal!

Twee ereleden voor Zangkoor Levenslust

SCHINVELD Sjaak van de Mortel en Al Renneberg zijn afgelopen week benoemd tot ereleden van zangkoor Levenslust. Sjaak was 30 jaar penningmeester/secretaris en Al hanteerde 28 jaar lang de voorzittershamer. Deze bijzondere prestaties zijn beloond met het erelidmaatschap. Na de huldiging werd een passende serenade gebracht en werd de feestelijke avond afgesloten met een hapje en een drankje.

Puther Senioren Kapel zoekt nieuwe leden

PUTH Het Puther Senioren Kapel bestaat zowel uit senioren als jongere muzikanten en is dringend op zoek naar nieuwe zangers, zangeressen en muzikanten om de kapel compleet te maken (met name trompettisten en bugelisten). Het genre bestaat uit Böhmische muziek, amusementsmuziek, andantes en oude schlagers. Centraal staan plezier hebben en samen muziek maken. Regelmatig zijn er uitvoeringen in verzorgingstehuizen, worden Heilige Missen opgeluisterd of wordt er opgetreden op dorpsfeesten en seniorendagen. Interesse? Kom kijken op een van de wekelijkse repetities op dinsdagavond in Café-brasserie Oud Limburg in Puth van 20.00 tot 22.00 uur of bel met Brigitte (06 407 19 935) of Cor (06 376 49 697).

Gratis visdag voor de jeugd 

SCHINVELD De jeugdcommissie van HSV de Hering uit Schinveld houdt op zaterdag 28 mei een gratis visdag voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Er is plaats voor 15 kinderen die door ervaren leden worden begeleid. Het programma: om 9.00 uur verzamelen bij de visvijvers aan de Voeëgelsjtang 1. Van 10.00 tot 12.00 uur wordt gevist, waarna tussen 12.00 en 13.00 wordt geluncht met een broodje, zakje friet of een snack. Van 13.00 tot 15.00 uur wordt weer gevist en na 15.00 uur wordt opgeruimd en afgesloten met een drankje. Deelname is gratis, de visvereniging stelt hengels, voer en aas ter beschikking. Heb je zelf visspullen? Neem ze mee! Aanmelden kan tot en met woensdag 25 mei via info@hsvdehering.nl.

Benefietconcert ten bate van Stichting Kids2School

BRUNSSUM/MERKELBEEK In het kerkje van het Clemensdomein wordt Pinksterzondag 5 juni een benefietconcert gehouden voor kinderen uit Gambia. Het muzikale programma wordt gebracht door Roger en Riny Cobben (trompet en fluit), met pianobegeleiding van Gerald Wijnen. Ook zullen vier jeugdige talenten optreden. De presentatie is in handen van schrijfster Lizette Colaris en tijdens het concert zijn beelden te zien uit Gambia. Tenslotte geeft een vertegenwoordigster van stichting Kids2School uitleg over hun project www.kids2school.nl. Reserveren via concerten@clemensdomein.nl. Kaarten kosten 5 euro (contante betaling).

Poortmarkt Gen Inj Sjilvend

SCHINVELD Buurtvereniging Gen Inj houdt op zondag 22 mei van 10.00 tot 15.00 uur een Poortmarkt aan de Eindstraat (en aangrenzende straten). Deelnemende buurtbewoners verkopen overbodige spullen en curiosa vanaf de eigen oprit of vanuit hun garage. Koffie en versgebakken wafels zijn verkrijgbaar.