Afbeelding

Weekjournaal week 6

Nieuws

Wie helpt voetbalvereniging Olympia in de kantine?

SCHINVELD Voetbalvereniging Olympia uit Schinveld zoekt dringend hulp in de kantine. De vaste medewerkers Karl en Jolanda zijn al een tijdje uit de running. ‘We hebben hun afwezigheid in de afgelopen periode op verschillende manieren proberen op te vangen, maar zijn nu op een punt beland waarop we een dringend beroep willen doen op een ieder die onze club een warm hart toedraagt. Wie kan en wil ons tot het einde van dit seizoen – juni 2022 – komen helpen?’ vragen Roy Cornelissen, John Haest en Roy Stevelmans namens hun club. ‘Het gaat om de vrijdagavond, zaterdag en zondag. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover.’ De werkzaamheden kunnen verdeeld worden over meerdere personen van 18 jaar of ouder. Horeca-ervaring is fijn, maar geen must. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via voetbalclubolympiaschinveld@kpnmail.nl

CMWW wandelt wekelijks door grensgebied

SCHINVELD Welzijnsorganisatie CMWW wandelt elke woensdag door het grensgebied met Gangelt. Het gaat om gratis wandelingen van ongeveer 5 kilometer die voor iedereen geschikt zijn. Ook mensen met een rollator kunnen mee. Honden mogen, mits aangelijnd, ook mee op pad. Tussendoor wordt gepauzeerd met een kop koffie of thee. Start en vertrekpunt is het CMWW, A ge Water 20a te Schinveld. Aanmelden is niet nodig.

Openbaar vervoer per e-bike in Nuth en Schinveld

BEEKDAELEN Vanaf 1 april kunnen alle inwoners van Parkstad gebruik maken van een moderne Velocity e-bike. Het betreft een bijzonder e-bike deelsysteem waarmee je naar je werk kunt reizen en het is een aanvulling op het openbaar vervoer. Op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van twintig deelstations, waarvan een tweetal in Beekdaelen komt te staan: één bij het treinstation in Nuth en één in het centrum van Schinveld. Reserveren en betalen gaat via een app. De kosten bedragen 1,50 euro per half uur. Meer informatie is te vinden op www.maakdebeweging.nl/producten-en-diensten

Grijzegrubben, Puth en Swier zijn (nog) niet hartveilig

BEEKDAELEN Veel inwoners van Puth wonen zo ver van een AED dat ze bij een hartstilstand niet tijdig gereanimeerd kunnen worden. Swier en Grijzegrubben hebben te weinig vrijwilligers om bij zo’n noodgeval te kunnen helpen. Wethouder John Essers erkent dit probleem in een reactie op een voorstel van de VVD om dit aan te pakken, maar laat ook weten dat er al aan een oplossing wordt gewerkt. In Puth wordt deze maand een AED geplaatst en in Swier en Grijzegrubben gaat de gemeente meer vrijwilligers werven.

Thull is een aantal fraaie bomen rijker

THULL Vrijwilligers van natuurwerkgroep IVN Beekdaelen hebben vorige week dinsdag samen met de aannemer diverse nieuwe bomen aangeplant. Het betrof hier een van de laatste werkzaamheden binnen het IBA-project Gebiedsontwikkeling Thull.

Minder schutterijen naar het OLS

BEEKDAELEN Het aantal schutterijen dat deelneemt aan het OLS wordt kleiner. Van de in totaal 153 schutterijen in Nederlands en Belgisch Limburg hebben zich 139 ingeschreven voor het OLS in Meijel op 3 juli. Hiervan komen 24 schutterijen uit België. De OLS-federatie is ondanks het laagste aantal ooit tevreden met het aantal inschrijvingen: ‘De afgelopen jaren is een aantal verenigingen ter ziele gegaan, met name in Midden-Limburg. Het is een trend die we al langer zien en waarvoor we de ogen niet sluiten,’ aldus Bernie van Lierop namens de OLS-federatie. Het hoogste aantal was in 2003 toen maar liefst 167 schutterijen de strijd met elkaar aanbonden in het Belgische Kessenich. Het Oud Limburgs Schuttersfeest gaat voor het eerst sinds de start van de corona-crisis in 2020 weer door. De loting voor de optocht vindt plaats op 18 maart.