Hoej-Hoej, Geet, Geit, carnaval, gebreid
Hoej-Hoej, Geet, Geit, carnaval, gebreid

Hoej-Geet gevonden in Bedburg-Kirchherten

Schinveld De 63e kartonnen geit met de gebreide uier is gevonden in het Duitse Bedburg-Kirchherten, ten westen van Keulen. De 10 jarige Luisa Roberts vond de geit op 2 maart, een dag na oplaten vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld. In totaal heeft het dier zo'n 50 kilometer afgelegd. Het Hoej-Hoej Comité zal Roberts op korte termijn bezoeken.

Themabijeenkomst dementie

Schimmert Ouderenbond St.Paulus en Alzheimer Nederland houden op 29 maart een gratis themabijeenkomst over dementie. Wat is dementie? Hoe herken je het? Hoe ga je ermee om? Wat zijn de mogelijkheden? Lyan Senden, bestuurslid voorlichting van Alzheimer afdeling Parkstad Limburg geeft de lezing, waarna Karin Hermans en Petra Scholte, werkzaam als casemanagers bij Hulp bij Dementie, verder ingaan op de mogelijkheden in de thuissituatie en waar je terecht kunt met vragen. Aanmelden via kboschimmert@gmail.com of bel met Chrit Leenders 06 818 81 773.

Kunstcursus 
Seniorenvereniging Schinnen

Schinnen Arjen Prooijen, beeldend kunstenaar en docent kunst, verzorgt de cursus 'Beweging in de kunst na de tweede wereldoorlog' voor senioren uit Beekdaelen. Bekeken wordt hoe kunstenaars, vormgevers en architecten steeds op een andere manier gebruik maken van het begrip beweging (action painting, kinetische kunst, giettechnieken etc.). De cursus wordt gegeven op 17, 24 en 31 maart in Gemeenschapshuis Noeber Beemden aan de Burgemeester Pijlsstraat 5a te Schinnen om 19.30 uur Prijs voor de drie avonden inclusief koffie of thee is 32,50 euro p.p. voor leden van seniorenvereniging Schinnen en 37,50 euro p.p. voor niet leden. Aanmelding via infoblad@seniorenschinnen of 06 424 59 099.

Opslagruimte gezocht voor
processie attributen

Oensel De buurt Oensel is dringend op zoek naar een nieuwe opslagruimte, circa 10m2, voor het opbergen van attributen die tijdens de processie worden gebruikt. Het is geen probleem om een eventuele opslagplaats te delen met een andere (buurt-)vereniging of een ruimte te hebben buiten de parochie of buurtschap. Buurt Oensel hoopt van harte dat deze oproep resultaat heeft, zodat ze geen afstand hoeven doen van de prachtige spullen en een mooie traditie kunnen voorzetten. Heb jij ruimte beschikbaar? Bel dan met Barry Kuipers: 06-127 51 479.

Harmonie St. Caecilia geeft concert in Schinvelder Hoeve

Schinveld Harmonie St. Caecilia uit Schinveld brengt op zaterdag 9 april om 20.00 uur het concert 'De kus' ten gehore in de Schinvelder Hoeve aan de Brunssummerstraat 65 te Schinveld. De entree bedraagt 10 euro p.p. Kaarten zijn te koop bij Bloem en Kadoshop Zen aan Wilhelminaplein 3 te Schinveld.