Mini-Bibliotheek het Snuffelhuisje aan de Pastoor Greijmansstraat 9 werd feestelijk geopend.
Mini-Bibliotheek het Snuffelhuisje aan de Pastoor Greijmansstraat 9 werd feestelijk geopend. KatjaWaltmans

Feestelijke opening Minibieb het Snuffelhuisje + foto van mij

Schinveld Minibieb het Snuffelhuisje is op zaterdag 26 februari feestelijk geopend in het bijzijn van diverse gemeenteraadsleden, beide dorpscoördinatoren en belangstellenden uit de buurt. Onder het genot van een hapje en een drankje, en muzikale begeleiding door Trio Friends, werd getoast op het initiatief dat Rick Bruinsma en Joyce Hoppener met veel passie zijn gestart om zoveel mogelijk mensen met lezen in aanraking te laten komen. De minibieb is altijd geopend en gelegen aan de Pastoor Greijmansstraat 9 te Schinveld. Na een korte toespraak door wethouder John Essers, verrichtte hij met wethouder Jeanette Quadvlieg de officiële opening door het lostrekken van de rode strik, waardoor het mooie nieuwe kastje, in de vorm van een huisje, werd onthuld. Na afloop werd nog lang nagepraat.

Herstart Repair Café Bingelrade

Bingelrade De herstart van het Repair Café Onderbanken is op zaterdag 19 maart in het Ontmoetingscentrum aan de Dorpsstraat 145 in Bingelrade. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kun je hier terecht voor de reparatie van kapotte spullen. Kleding herstel, fietsen repareren, messen en scharen slijpen of die oude klok laten nakijken. De reparaties zijn kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Nieuw is de boekenruil: hier kunnen kosteloos boeken naar keuze geruild worden. Na 12.30 uur worden geen nieuwe reparaties meer aangenomen om de eindtijd niet in gevaar te brengen. Heb je geen defecte spullen dan ben je welkom voor een gezellige ontmoeting onder het genot van een kopje koffie.

Wordt beeld vliegend hert vervangen?

Jabeek - Bingelrade Het onbehandelde houten beeld van het vliegend hert op de rotonde tussen Jabeek en Bingelrade is in verval geraakt. Raadslid Rodney Swelsen pleitte voor een nieuw, op genoemd insect geïnspireerd, kunstwerk. In de laatste gemeenteraadsvergadering opperde hij het plan om jaarlijks 25.000 euro te begroten voor buitenkunst. Het Landgraafse kunstenaarsduo Atelier Les Deux Garçons, dat bekend staat op hun beeltenissen van dieren, heeft zich al gemeld en wil graag een nieuw kunstwerk maken van het bijzondere insect. De gemeente staat open voor een gesprek, maar heeft nu nog geen geld beschikbaar. Het voorstel van D66 voor het jaarlijkse beschikbaar stellen van een budget wordt later dit jaar in de gemeenteraad besproken.

Bingelrade Ontmoet weer van start

Bingelrade Bingelrade Ontmoet start op woensdag 9 maart weer met haar maandelijkse etentjes voor inwoners uit Bingelrade en omgeving in het Ontmoetingscentrum aan de Dorpsstraat 145. Na de gedwongen pauze van twee jaar wordt allereerst getoast op de hervatting van deze gezellige ontmoetingen. Het driegangenmenu wordt aangeboden voor 8 euro per persoon. De zaal is open vanaf 16.30 uur. Aanmelding via Jose Schneiders, Dorpsstraat 193 in Bingelrade of bel met Jose via 06 250 22 136.