Kleurplaatwinnares Nathalie poseert met paardje Luca, de kleurplaat en de prijs in het weiland naast haar huis. | Foto: Katja Waltmans
Kleurplaatwinnares Nathalie poseert met paardje Luca, de kleurplaat en de prijs in het weiland naast haar huis. | Foto: Katja Waltmans KatjaWaltmans

Prijswinnares Nathalie kleurt met kinderen mee

Merkelbeek Nathalie Dietzenbacher gaat graag gezellig bij haar kinderen zitten als ze aan het kleuren zijn. “Laatst dacht ik; ik heb een mooie tekening gezien in het Journaal, laat ik die eens inkleuren. Gewoon voor de lol.” Hoewel ze zich een beetje bezwaard voelt als volwassene een prijs voor een kleurplaat in ontvangst te nemen, is de blijdschap er niet minder om. We kunnen de 38-jarige Brunssumse, die nu in Merkelbeek woont, geruststellen: de loting is eerlijk verlopen onder alle inzenders van de carnavalskleurplaat. “Ik ben erg blij met de kadobon van Zen Bloem en Kado, zo'n leuke winkel!” Ze bladert elke week door het Journaal van Beekdaelen, de puzzels zijn favoriet. Heel erg bedankt, wat fijn dat jullie met zoveel inzet elke week weer het Journaal in elkaar zetten. Zo blijven we op de hoogte van wat zich in de buurt afspeelt!”

Wandelmuseum van
kinderkunstwerken

Schinveld De kinderen van basisschool Schinveld hebben hard gewerkt om prachtige, creatieve kunstwerken te maken. Help jij mee om een of meer van deze kunstwerken tentoon te stellen voor of achter jouw raam? Zo kan iedereen al wandelend genieten van deze werkstukken, waarvan enkele ook de geschiedenis van Schinveld laten zien. Aanmelden kan via f.hartgerink@cmww.nl tot 30 maart. De kunstwerken hangen vanaf 4 april twee weken lang.

Derde dorpscoördinator René Stevens

Nuth Naast Schinveld, Jabeek, Bingelrade en Merkelbeek heeft ook Nuth sinds kort een eigen dorpscoördinator. René Stevens is de derde schakel tussen burger en gemeente. Stevens werkte eerder voor de gemeente Nuth en sinds de fusie voor Beekdaelen. Nuth is bekend terrein voor hem. “Ik sta de inwoners van Nuth graag met raad en daad terzijde en zorg ervoor dat de juiste mensen met elkaar in contact worden gebracht.”

Ongeros speelt Super Super

Amstenrade Toneelvereniging Ongeros uit Amstenrade brengt 3 weekenden lang de voorstelling Super Super ten tonele. Op vrijdag 15 en 22, zaterdag 16 en 23 en zondag 17 en 24 april wordt gespeeld Bie de Veldwachter en op vrijdag 29 april, zaterdag 30 april en zondag 1 mei is de voorstelling in Partycentrum de Oirsprong. De optredens op vrijdag- en zaterdagavonden zijn om 20.00 uur, op de zondagen om 19.00 uur. De zalen zijn een uur voor aanvang open. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 10 euro te koop bij sigarenspeciaalzaak Twan Senden aan de Hoofdstraat 2a te Amstenrade. Telefonisch reserveren kan via 06 28298606 op maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur of in het weekend.
Online verkoop: www.ongeros.nl/kaartverkoop.