'De Bokkerijders met de Dode Hand'
'De Bokkerijders met de Dode Hand' Aangeleverde foto

Grote voorjaarsrommelmarkt

Jabeek Bewoners van Jabeek bieden hun overbodig geworden spulletjes te koop aan op eigen terrein. Dit succesvolle evenement wordt op zondag 10 april voor de tiende keer gehouden van 9.00 tot 15.00 uur. De entree is gratis en door het hele dorp zijn tuinen of garages geopend.

Zwerfafvalschrikkers

Schimmert Een groep inwoners van Schimmert heeft zich verenigd in het team Houd Schimmert Schoon en wil zwerfafval voorkomen en opruimen. Onlangs plaatsten zij op tien plekken zwerfafvalschrikkers: houten palen met een dwarsligger waaraan blikjes zijn bevestigd. Erboven een boos kijkende emoji om aan te geven hoe het team denkt over mensen die hun afval achteloos weggooien. Het team zoekt nog versterking. Info via de gelijknamige Facebook-pagina.

Herdruk De Bokkerijders met de Dode Hand

Schinnen De eerste oplage (400 stuks) van het boek De Bokkerijders met de Dode Hand was in no time uitverkocht. Intussen in de herdruk klaar. Vanwege de gestegen grondstofprijzen is besloten de twee losse boeken tot een exemplaar samen te brengen, daardoor is de verkoopprijs ongewijzigd gebleven: € 59,90. Bestellen kan op www.sjtigs.eu, via secretariaat@sjtigs.eu of 06 2094 2930.

Zuid Limburgs Streekproduct

LIMBURG Ondernemers, overheid en onderwijs hebben de handen ineengeslagen om streekproducten uit het Zuid-Limburgse heuvelland op de kaart te zetten. De Stichting ter stimulering van Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg onthulde op 18 maart het keurmerk voor Zuid-Limburgse streekproducten in watertoren de Reusch te Schimmert. Doelstelling is inzetten op kwaliteit, authenticiteit en een eerlijke prijs voor elke betrokken partij. Door de transitie in de regionale landbouw te stimuleren wordt een sterk tegengeluid gegeven in tijden van schaalvergroting en prijsconcurrentie. Het label Zuid-Limburgs Streekproduct is een keurmerk dat garant staat voor een bijzonder kwaliteitesproduct. Wil jij als ondernemer met jouw product ook meedoen? Meld je aan op www.srvszl.nl