Jubileumfeest schutterij Sint Sebastianus

Schinnen Schutterij Sint Sebastianus uit Schinnen houdt een jubileumfeest op zondag 24 april, het exacte programma is nog niet bekend maar hieraan wordt hard gewerkt door de feestcommissie. De schutterij bestaat op 16 april 2022 25 jaar na de heroprichting. Deze eeuwenoude vereniging was tot 1997 bijna veertig jaar in ruste, de precieze oprichtingsdatum wordt nog uitgezocht, maar reeds in 1285 wordt deze vereniging genoemd. De oude zilveren koningsvogel houdt een plaatje in zijn snavel met daarop gegraveerd 1515 Mighiel Cuijpers. Dit jaartal wordt echter niet als oprichtingsdatum aangemerkt.

Fototentoonstelling kerken
van Parkstad

Kerkrade In Abdij Rolduc in Kerkrade is vanaf 26 maart een fototentoonstelling te zien over de kerken van Parkstad. De samenvoeging van kerkgemeenten dreigt een cultureel erfgoed te vernietigen dat in de tijd van de mijnen van groot belang was: naast elke mijn stond een kerk en het leven van de kerkgemeenten gaf vorm aan de samenleving. De foto-expositie in Rolduc is tot en met zondag 10 april dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur te bezichtigen. 

Toeristisch Magazine
voor Zuid-Limburg

Limburg De Zuid-Limburgse gemeenten lanceerden op 10 maart de campagne De Grote Verhalen van Zuid-Limburg. Dit gebeurde samen met de introductie van het nieuwe toeristische magazine Zuid-Limburg Lonkt..., waaraan tevens een multimediacampagne is gekoppeld om de uitwerking van de toeristische visie Bestemming Zuid Limburg 2030 concreet te maken. Die visie behelst het inzetten op duurzaam toerisme, ofwel een GREEN destination, waarbij wordt uitgegaan van toerisme dat past bij de identiteit van de regio, energieneutraal is, dat de natuur niet aantast en geen negatieve gevolgen heeft voor de inwoners. 'We gaan zoeken naar gasten die passen bij ons DNA, respect hebben voor de cultuur en ons landschap en een connectie willen maken met de essentie van onze streek,' zo stelde Anya Niewierra, algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg. Tijdens de lancering gaven zeven bestuurders voorbeelden van de uitvoering van deze Grote Verhalen in hun gemeente. Eric Geurs had het in dit kader over het Romeins Verleden, Heuvels & Dalen, Wijnbouw en het Mijnverleden. Aan het Magazine verleenden onder andere Andre Rieu en Twan Huys een bijdrage. Zuid-Limburg Lonkt... wordt in april verspreid (oplage 110.000 stuks) via de VVV-kantoren, gemeentes, ondernemers en anders partners. De multimediacampagne omvat onder andere fiets- en wandelroutes, vlogs en blogs.