Sterre met haar pony Krien's Dion | Aangeleverde foto
Sterre met haar pony Krien's Dion | Aangeleverde foto Aangeleverde foto

Sterre Slosser Nederlands Kampioene dressuur

Oirsbeek Sterre Slosser is pas 7 jaar oud, maar ze werd op zondag 27 maart Nederlands Kampioen dressuur op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo. Sterre kwam uit in de klasse L1 cat. A/B en is heel trots op haar dertienjarige pony Krien's Dion die ze nu een jaartje rijdt. “Ik heb al eens eerder op de kampioenschappen gereden, maar toen werd ik tweede. Mijn pony is altijd heel lief, ook op stal. Daar haalt hij wel eens grappen uit,” zo vertelt de zevenjarige Oirsbeekse kampioene.

Palmpasendienst muzikaal begeleid
door harmonie St. Caecilia

Bingelrade De Palmpasendienst op zaterdag 9 april om 19.00 uur in de kerk van Bingelrade wordt opgeluisterd door de plaatselijke harmonie. De dienst wordt bijgewoond door alle communicantjes uit Schinveld, Merkelbeek, Amstenrade en Bingelrade. Tijdens de viering worden ook alle palmtakken gezegend. Harmonie St. Caecilia werkt al een tijdje samen met de harmonien van Amstenrade en Vaesrade, leden van deze verenigingen zullen tijdens de dienst de Bingelraadse afdeling ondersteunen om tot een mooie muzikale omlijsting te komen.

Paasconcert fanfare Sint Lambertus

Schinveld Fanfare Sint Lambertus houdt een Paasconcert op maandag 18 april in Cultureel Centrum FaSiLa om 14.00 uur. Muzikale gast is het Intrumentalverein St.Caecilia Tüddern dat het concert opent met een muzikale reis rond de wereld. Na de pauze brengt de organiserende fanfare onder leiding van Marc Bongers en Lex Houtermans een gevarieerd programma ten gehore. De entree is gratis, maar gehoopt wordt op een vrije gave.

Bloesemtocht tot medio april

Sweikhuizen Stichting Rengeloat maakt wandelaars attent op de bloesempracht die tot medio april valt te bewonderen. Omdat de bloei slechts van korte duur is, maakt de stichting hier extra melding van en markeert de route met rood-wit-zwart lint. Om de route te volgen kan het beste gestart worden bij de kerk, vandaar uit gaat de route naar beneden. Na ruim 100 meter links over de trappen en dan de markeringen volgen. Meer info: www.sjweikeserrengelaot.nl

Lammetjesdagen Brunsummerheide

Brunssum Het is feest bij de schaapskuddes op de Brunssummerheide. Er worden weer lammetjes geboren! Ga ook op kraamvisite en meld je aan via de QR-code.

Grootse garagesale in Puth

Puth Kleding, antiek, huishoudelijke artikelen, speelgoed en meer wordt op zondag 22 mei van 10.00 tot 16.00 uur in Puth te koop aangeboden tijdens een grote garagesale. De toegang is gratis en de opbrengst van inschrijf- en sponsorgelden gaat naar de stichting Casa-Gambia (www.casa-gambia.nl). De route wordt aangegeven met oranje pijlen. Meer info via Francoise (06 525 61 221) of Francine (06-212 08 990).

Scan deze QR-code om je aan te melden voor de Lammetjesdagen.