Verzetsheld Zef Hendriks aangeleverde foto
Verzetsheld Zef Hendriks aangeleverde foto

Flessenactie fanfare Sint Joseph

Merkelbeek De flessenactie van fanfare Sint Joseph uit Merkelbeek vindt plaats op zaterdag 16 april. Vanaf 10.00 uur zullen leden van de vereniging langs de deuren gaan voor het ophalen van lege statiegeldflessen. De opbrengst komt ten goede aan diverse activiteiten binnen de vereniging. Je kunt je flessen voor de deur plaatsen.

Turnsters GV Olympia succesvol

Schinveld Lizzy, Marit, Meggie en Merel van gymnastiekvereniging Olympia uit Schinveld hebben zich geplaatst voor de finale van de Limburgse Kampioenschappen individuele meerkamp turnen op 21 mei in Weert. Zij deden dit door diverse individueel behaalde resultaten. Onlangs behaalden zij de derde plaats bij hun tweede regionale voorwedstrijd damesturnen in groepsverband en werden zij ook derde in de poule. De vereniging verwelkomt graag nieuwe leden, meer info op www.gvolympiakfc.nl

Gezellige yogagroep zoekt leden

Schinveld Elke dinsdagochtend wordt, onder leiding van een ervaren yoga-docente, yoga beoefend in cultureel centrum FaSiLa van 9.00 tot 10.00 uur. Er is ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Voor meer informatie bel met Bep Boonman 045 525 35 13.

Dagboek van verzetsheld Zef Hendriks

Brunssum De Jack Aldewereld stichting heeft bekend gemaakt dat verzetsheld Zef Hendriks centraal staat in hun project voor 2022. Bekend is Hendriks vooral vanwege zijn inzet voor de Folkloristische Parade, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde hij ook een cruciale rol in het verzet. Hij vervalste persoonsbewijzen en distributiestamkaarten voor onderduikers en deelde zijn kennis hierover met andere mensen uit het verzet in Limburg. Om meer bekendheid voor de held te genereren wordt gebruik gemaakt van het geheime dagboek dat Zef Hendriks bijhield en dat nog in bezit in van zijn familie.