Toneelvereniging Donatus speelt Langk & Mislukkig

Nuth Na het wat serieuzere D'r Komiek speelt toneelvereniging Donatus nu het hilarische Langk & Mislukkig. De voorstelling wordt vier keer opgevoerd en wel op zaterdag 23 april en zondag 24 april in het Trefcentrum Nuth aan de Wilhelminastraat, telkens om 14.30 uur en 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.toneel-nuth.nl. De vereniging zoekt ook nog  DoNutheurs. Dit zijn fans die toneelvereniging Donatus een extra warm hart toedragen. Voor 15 euro per jaar ontvangt de DoNutheur leuke voordelen zoals exclusieve uitnodigingen voor repetities, de beste plaatsen bij voorstellingen, een smakelijk welkom en nog veel meer. Meer info eveneens via de genoemde website.

Open Weekend IBA-projecten

Beekdaelen Inwoners van Parkstad kunnen tijdens het IBA Parkstad Open Weekend op zaterdag 23 en zondag 24 april kennismaken met een groot aantal van de vijftig IBA-projecten. De projecten in Beekdaelen die geopend zijn voor bezoekers kun je vinden via het scannen van de QR-code.

Eerste Tiny Forest in Spaubeek

Spaubeek Meer dan 600 bomen van vijfendertig inheemse boomsoorten zijn onlangs geplant in Spaubeek. De lokale basisschool heeft dit samen met 225 buurtgenoten gerealiseerd in samenwerking met het IVN en met hulp van subsidie vanuit de Provincie Limburg. Kinderen moeten betrokken worden bij het vergroenen van de omgeving, vindt Geert Gabriels gedeputeerde voor Natuur, Milieu en erfgoed. Zo worden ze zich meer bewust van hun omgeving, de natuur en het belang hiervan. Het bosje werd aangeplant naar eigen ontwerp. De hoop is dat de kinderen en buurtgenoten hiermee ook gestimuleerd worden om hun eigen tuin te vergroenen door het verwijderen van een aantal tegels of wat grind en het toevoegen van, liefst inheemse, planten. Inheems is belangrijk, omdat dit voor onze diersoorten de beste leefomgeving biedt.

Kritzraedthuis Sittard wordt Visit Experience

Sittard-Geleen Het monumentale Kritzraedthuis aan de Rosmolenstraat in Sittard, waarin het VVV-kantoor is gevestigd, wordt komende maanden verbouwd tot Visit Experience, waarin vijf verhaallijnen uit de regio tot leven worden gebracht: Rijke Historie, Veelzijdige Cultuur, Groen Buitengebied, Mijn en Innovatiekracht en Altijd wat te doen. Vanuit de gemeenteraad van Sittard-Geleen is al in 2020, vanuit het Actieprogramma Vrijetijdseconomie, geld hiervoor beschikbaar gesteld. Gasten en inwoners kunnen hier straks nog steeds terecht voor toeristische informatie en wandel- en fietsroutes. In verband met de verbouwing verhuist Visit-ZuidLimburg tijdelijk naar de Rosmolenstraat 34.