Afbeelding

Paasconcert FaSiLa

Schinveld Luisteraars konden Paaszondag genieten van een afwisselend Paasconcert in cultureelcentrum FaSiLa. Gastvereniging Instrumentalverein St. Caecilia uit Tüddern, onder leiding van Lex Houtermans, trapte af met het concert Island Hopping, een reis langs de muziek van diverse eilanden. Het organiserende fanfare Sint Lambertus uit Schinveld nam het daarna over en bracht, onder leiding van Marc Bongers en Lex Houtermans, diverse originele fanfarestukken ten gehore. De organisatie spreekt van een geslaagde middag.   

Handboogschutter Mike Schloesser wint goud in Antalya

Nuth Het mannenteam heeft vorige week bij de start van het wereldbekerseizoen handboogschieten in Antalya, Turkije, brons behaald op het onderdeel compound. Mike Schloesser uit Nuth maakt deel uit van het team dat Engeland versloeg met 233-232. Compound staat voor het type boog dat wordt gebruikt. Afgelopen zaterdag won Schloesser goud bij de individuele duels. Hij versloeg zijn Franse tegenstander met 148-142 in de finale, eveneens met het onderdeel compound.

Nationale Molendagen 14 en 15 mei

Nuth / Oirsbeek De Beltmolen in Nuth en de Janssenmeule in Oirsbeek doen mee aan de Nationale Molendagen op 14 en 15 mei. De molens zijn geopend voor publiek.
Meer molens in Limburg bezoeken?
Kijk op www.molens.nl/nationalemolendag-2022.

Straatcoaches tegen jeugdoverlast

Beekdaelen Twee toezichthouders gaan als straatcoach aan de slag en moeten jongeren aanspreken op hun gedrag. Hiermee hoopt de gemeente de toegenomen overlast door jongeren in te dammen. Deze proef is gestart omdat andere maatregelen te weinig effect hebben. De politie in de regio is onderbezet en optreden kan vaak niet omdat overtredingen moeilijk te constateren zijn. Jongerenwerkers en gemeentelijke handhavers zijn niet actief op momenten dat de overlast zich voordoet. Straatcoaches kunnen schakelen met de politie en jongerenwerk en zich richten op risicojongeren die overlast veroorzaken of dreigen het verkeerde pad op te gaan. In overleg met de politie kunnen zij meldingen oppakken of aangewezen worden als toezichthouder. Eventueel kan cameratoezicht worden ingezet. De proef duurt 24 weken en kost 31.000 euro voor vier dagen per week.

Hufterproof rolstoellift

Schinveld Gemeente Beekdaelen vraagt de provincie om een hufterproof rolstoellift bij de tunnel onder de N274. De vorige lift werd in 2018 geplaatst, maar weer verwijderd na vernielingen en verkeerd gebruik. Reparaties kostten al 15.000 euro. Een duurzame oplossing moet de problemen in de toekomst tegengaan, zodat de tunnel ook voor mindervaliden toegankelijk blijft.