IBA project Brunssum foto Emile Beulen
IBA project Brunssum foto Emile Beulen

IBA Open Weekend druk bezocht

Brunssum Tijdens het IBA Open Weekend op zaterdag 23 en zondag 24 april werden in alle Parkstadgemeenten activiteiten gehouden rondom de in het kader van IBA gerealiseerde projecten. In Beekdaelen kon je een kijkje nemen bij het gemeenschapshuis in Vaesrade, atelier Sjra Schoffelen en Kasteel Etzenrade, de watertoren in Schimmert en de Alfa Brouwerij in Thull. Veel indruk op de bezoekers maakte het optreden van Ivo Rosbeek en Paul van Loo in het Openluchttheater in het Brunssumse Vijverpark. Onder de door Rosbeek ontworpen overkapping brachten zij een concert met als hoogst actuele thema Oorlog, Vrede en Vrijheid.


Bridgeclub Roode Beek zoekt spelers

Brunssum Speel je graag bridge en wil je dit ook in clubverband doen? Kom op maandagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur naar de Brikke Oave aan het Lindeplein 7 in Brunssum  en speel mee. De sfeer is ongedwongen en gezellig. Voor meer informatie bel met 06 39 32 33 46.

Lions Club Beekdaelen helpt verenigingen

Beekdaelen Help je vereniging met De Electronica Challenge van Lions Club Beekdaelen. Hoe werkt het? Lever je oude electronica in bij de containers van de Lions Club die zaterdag 21 mei op diverse plaatsen in Beekdaelen staan. Bij inlevering ontvang je een lot en maak je kans op een geldprijs voor de vereniging van jouw voorkeur. Hoe meer loten, hoe meer kans voor jouw club. Vorig jaar leverde deze actie in totaal 3500 euro op. Dit jaar is een extra prijs te winnen voor de vereniging die de meeste artikelen inlevert. Harmonie Sint Caecilia uit Bingelrade haalde vorig jaar met een tractor de apparatuur in eigen dorp op en leverde deze in bij de Lions Club. Met het gewonnen geld kunnen zij twee jaar lang nieuwe jeugdleden opleiden. De containers staan zaterdag 21 mei tussen 10.00 en 15.00 uur op het terrein van Jeep American Cars, Breinderveldweg 1 te Schinnen en Rene Dormans Bedrijfswagens, Provincialeweg Noord 9 in Oirsbeek. Meer informatie? Mail met beekdaelen@lions.nl.

Officiƫle opening ambulancepost Landgraaf

Landgraaf De Regionale Ambulancevoorziening in ZuidLimburg heeft afgelopen vrijdag de ambulancepost aan de Velduilweg in Landgraaf officieel geopend. Deze was al twee jaar in gebruik. De aanrijtijden in Brunssum, Kerkrade en Landgraaf zijn daardoor sterk verbeterd. Om de samenwerking te benadrukken verrichtten Frank Klaasen, directeur Publieke Gezondheid en wethouder Alex Schiffelers van de gemeente Landgraaf een openingshandeling. Inzake spoedritten hoort Zuid-Limburg tot de best presenterende ambulancediensten in Nederland.

Verminder je plastic footprint

Heerlen / Sittard Heb je na het opbergen van boodschappen een PMD-zak vol plastic afval? Dat kan anders! Met de tips van Vera in Sittard (4 juni) en Kyra in Heerlen ( 3 juni) leer je in een ochtend je plastic foodprint drastisch te verkleinen. Meer informatie? Mail met Vera: vwghoeksma@gmail.com.

Frank Klaassen en Alex Schiffelers | foto Istvan Lambriex