Afbeelding

Zwemmen in Gangelt

Gangelt Het openluchtzwembad in Gangelt is weer geopend na een jaar sluiting vanwege de pandemie. Het bad en het omliggende terrein is grondig schoongemaakt, het bad is gevuld met fris water en de zuiveringsinstallatie is opgestart. Informatie over de openingstijden en prijzen vind je op
www.gangelt.de/tourismus

Rollatorkeuring bij CMWW

Schinveld/Brunssum In mei houdt het CMWW diverse keuringen voor rollators. Dit blijkt noodzakelijk omdat aan veel van deze hulpmiddelen wel het een en ander mankeert. Als remmen los zitten of banden te zacht of slecht zijn, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. De vrijwilligers kijken je rollator (op afspraak bel met 088 455 25 46) na en geven tips over het onderhoud. Op de volgende data worden de keuringen tussen 9.00 en 12.30 uur gepland: 9 mei, CMWW Henri Dunantstraat 519 Brunssum, 17 mei Koolweg 44 Brunssum, 23 mei Schoolstraat 16 Brunssum, 30 mei A ge Water 20a Schinveld en 8 juni Woendershof 83 Brunssum.

Avondvierdaagse Beekdaelen

Schinnen De avondvierdaagse wordt gehouden van dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juni. Jaarlijks worden nieuwe wandelroutes uitgezet met afstanden van 6, 10 of 13 kilometer. Vertrek en eindpunt is steeds het JIS-gebouw aan de burgemeester Pijlsstraat 1E in Schinnen. De laatste wandeldag wordt afgesloten met een feestavond. Het thema voor de deelnemende basisscholen, in de verkiezing tot grootste en meest originele groep, is Goud en Glitters. De medailles worden uitgereikt door Alex Moonen, viervoudig Sterkste Man van Nederland. Hij zal ook een demonstratie verzorgen. Meer informatie vind je op www.hetjis.nl.

Humanitaire Rally steunt
project in Gambia

Puth Met de challenge Antwerpen-Banjul hoopt de stichting Casa Gambia Nederland geld in te  zamelen voor de aanleg van twee vrouwentuinen in Brufut, Gambia. Dit project is erop gericht om de beschikbaarheid van vers voedsel te verbeteren. Vrouwentuinen zijn een traditioneel concept in Afrika, waarbij vrouwen voorzien in de voedselbehoefte van familie. Het overschot wordt verkocht op de markt. Als de productie en afzet van deze tuinen verbeterd kan worden is dit voelbaar voor alle ruim 400 families, maar ook het hele dorp Brufut profiteert daarvan. De challenge, waarbij het de bedoeling is om gesponsord 7200 kilometer over land naar Afrika te rijden, gaat op 1 oktober van start. Meer informatie vind je op www.antwerpenbanjul.com of bel met Francine Simons: 06 21 20 89 90.

Arriva trakteert reizigers op digitale boeken en tijdschriften

BEEKDAELEN Reis je met het openbaar vervoer? Vanaf 1 mei kun je gratis gebruik maken van (luister-)boeken en tijdschriften zodra je in de trein of bus stapt. Dit gaat via de Wait-app. De actie geldt tot eind van dit jaar. Meer informatie vind je op www.arriva.nl/wait

Afbeelding