Jubilarissen van Pro Musicaaangeleverde foto
Jubilarissen van Pro Musicaaangeleverde foto

Tennisclub Schinveld huldigt jubilarissen

Schinveld Tennisclub Schinveld heeft tijdens de algemene ledenvergadering afgelopen week een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Bloemen en felicitaties werden uitgereikt aan Boy Dohmen, Theo Hendriks en Gottfried Schürmann. Het trio is veertig jaar lid. Ook John Meijers is veertig jaar lid, maar hij kon niet aanwezig zijn. Leo Schmeitz tenslotte werd gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap.

ZijAktief Doenrade 90 jaar  

Doenrade Ontwikkelen, ontmoeten en ontspannen. Dat zijn de sleutelwoorden van het jubilerende vrouwennetwerk ZijAktief, afdeling Doenrade, dat 90 jaar bestaat. De grootste vereniging van deze Beekdaelense kern vierde dit heuglijke feit afgelopen zaterdag met een ouderwetse feestavond. Met ongeveer negentig leden mag niet worden geklaagd, maar toch spreekt oud-voorzitster Corry Otten haar zorgen uit over de vergrijzing. “Veel vrouwen hebben het druk met werk en huishouden, ze worden vaak pas lid na hun pensionering.” Daardoor blijft de gehoopte verjonging wat achter. Leden komen niet alleen uit Doenrade, ook vanuit Merkelbeek, Oirsbeek, Windraak en zelfs Brunssum en Sittard komen vrouwen naar de bijeenkomsten. Activiteiten worden druk bezocht door een vrouw of 45 gemiddeld. Het vinden van nieuwe onderwerpen is lastig, maar waarschijnlijk wordt binnenkort een lezing over cryptomunten en bitcoins gehouden. Is ZijAktief iets voor jou? Stuur een mail naar
zadoenrade@gmail.com of kijk op de website van de landelijke vereniging www.zijaktief.nl.

Huldiging jubilarissen Pro Musica

Schinveld Vrouwenkoor Pro Musica uit Schinveld heeft tijdens de jaarvergadering een drietal jubilarissen gehuldigd: Annie Gebben, Beppie Nijholt en Kitty Cremers zijn alledrie 35 jaar lid van het zangkoor. Eerder dit jaar werden Loes van Deenen, Astrid Peters en dirigent Jan Zaad gehuldigd voor hun 12,5 jarig lidmaatschap in 2021. De leden van Pro Musica zijn blij weer te mogen zingen! Zing jij ook graag? Je bent van harte welkom op een van de repetities op woensdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in cultureel centrum FaSiLa, ter Hallen 10 in Schinveld.