Hockeyclub Nuth geeft gratis trainingen | Aangeleverde foto
Hockeyclub Nuth geeft gratis trainingen | Aangeleverde foto aangeleverde foto

Veer kalle plat in Nonke Buusjke

SCHINVELD De dialectgroep van heemkunde vereniging MijnBrunssum houdt zondag 26 juni van 14.30 tot 16.00 uur haar bekende en geliefde dialect voordracht met verhalen en gedichten (uit eigen werk) in Nonke Buusjke. De toegang tot de voordrachten is gratis, wel moet aan de kassa van het openluchtmuseum de gebruikelijke entree à 2 euro per persoon worden voldaan.

Open Air Concert harmonie St. Gerlachus Oirsbeek

OIRSBEEK Als het weer het toelaat treedt harmonie St. Gerlachus op zondag 3 juli op in de tuin van de familie Wilders aan de Oppevenerweg 33 in Oirsbeek. Voor zitplaatsen in de vorm van banken wordt gezorgd voor de mensen die niet de hele tijd kunnen staan. Het concert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die wil genieten van mooie muziek.

Hockeyclub Nuth houdt gratis ZomerBidon Trainingen

NUTH Hockeyclub Nuth (HCN) houdt van 25 juni tot met met 27 augustus elke zaterdagochtend gratis trainingen voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Ook voor niet-leden gratis toegankelijk. Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de motorische grondvormen bij de jeugd zoals springen, klimmen, vangen, gooien, mikken en dergelijke. Aangeraden wordt om een goed gevulde bidon mee te nemen om het lichaamsvocht voldoende op peil te houden. Met deze speelse trainingen hoopt de hockeyclub vooral de motorische vaardigheden van de eigen jeugdleden te verbeteren.

Positieve snelheidsmeter levert ruim 2700 euro op

BRUNSSUM De Safety-safe, de snelheidsmeter die goed weggedrag beloont, heeft een bedrag van 2706,08 opgeleverd. De meter stond de afgelopen vier weken, tot 16 juni,  aan de Wijenweg in Treebeek, een 30-kilometer zone. De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van spelartikelen voor de basisscholen De Vlindertuin en St.Franciscus uit Brunssum. Op basis van de resultaten van metingen voor en na de plaatsing van de meter wordt bekeken of deze ook op andere plekken in Brunssum wordt ingezet.