Suzan Seegers is gast tijdens de galaconcerten van Crescendo | aangeleverde foto
Suzan Seegers is gast tijdens de galaconcerten van Crescendo | aangeleverde foto aangeleverde foto

Fusie harmonie Sint Caecilia en
fanfare Sint Lambertus definitief

Schinveld Met een overgrote meerderheid van stemmen is op 11 september ingestemd met de formele en juridische fusie van harmonie Sint Caecilia en fanfare Sint Lambertus uit Schinveld tot één muziekvereniging per 1 januari 2023. Reden hiervoor is vooral het dalende ledenaantal. Om de toekomst van blaasmuziek voor Schinveld veilig te stellen was deze stap noodzakelijk. In de aanloop naar de fusie is veel gesproken over de missie en visie van de toekomstige vereniging. Een vijftal werkgroepen heeft ideeën uitgewerkt en gepresenteerd, waarna leden de mogelijkheid werd geboden om vragen te stellen. De komende maanden is nog veel werk aan de winkel: het verder uitwerken van de plannen, een nieuw bestuur vormen, een nieuwe dirigent en instructeur vinden, nieuwe statuten maken en natuurlijk een nieuwe naam bedenken. Bij alle betrokkenen overheerst echter het gevoel dat al heel veel stappen zijn gezet. Met veel vertrouwen wordt uitgekeken naar een gemeenschappelijke toekomst.

Gala-concerten zangkoor Crescendo

Doenrade Gemengd zangkoor Crescendo uit Doenrade geeft een tweetal gala-concerten ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Tijdens deze muziekmiddagen vol opera, licht klassiek, musical, popmuziek en evergreens treedt ook musicalster Suzan Seegers onder begeleiding van het Limburgs Strijkers Ensemble op. Het geheel staat onder leiding van dirigent Anton Kropivšek, met aan de vleugel Margreet Wesseling. Het eerste concert wordt gehouden op zondag 9 oktober in de St. Laurentiuskerk in Spaubeek. Het tweede concert is op zondag 20 november in de St. Dionysiuskerk in Schinnen. Beide concerten starten om 16.00 uur, de kerken openen om 15.00 uur. Kaarten à €15,- zijn verkrijgbaar bij Gasterie Dobbelsteyn en secretaris Henk Smeets (henksmeets_85@msn.com of bel met 06 2393 2132).

Concert zangvereniging Orpheus Nuth

Nuth Zangvereniging Orpheus uit Nuth pakt haar traditie weer op en houdt een concert op zondag 9 oktober in het Cultureel Trefcentrum Nuth aan de Wilhelminastraat 3 vanaf 14.30 uur. Naast het zangkoor zullen ook Gemengd Koor Neerbeek en het Accordeonorkest Swentibold optreden. De entree bedraagt € 7,50 per persoon.