Prins Gelnn I van Sjilvend Alaaf
Prins Gelnn I van Sjilvend Alaaf

Afscheidsconcert fanfare St. Lambertus

Schinveld Fanfare St.Lambertus houdt op zaterdag 26 november om 20.00 uur een slotconcert, in Cultureel Centrum FaSiLa omdat het per 1 januari 2023 fuseert met de plaatselijke Harmonie St.Caecilia. Beide verenigingen zullen vanaf dan samen, onder de naam Muziekcollectief 23 Schinveld, verder gaan. De fanfare neemt afscheid met een concert waarin aandacht is voor de rijke historie van de muziekvereniging. De opening wordt verzorgd door de drumband onder leiding van Rian Pasmans, waarna het de beurt is aan de fanfare onder leiding van Marc Bongers. Met negen muziekstukken wordt gerefereerd aan diverse muzikale periodes van de vereniging. Entree is gratis, maar een vrije gave wordt zeer op prijs gesteld.

Harmonie St. Caecilia huldigt jubilarissen

Schinveld Harmonie St. Caecilia uit Schinveld hield op zaterdag 12 november haar laatste Caeciliaviering gezien de komende fusie met de plaatselijke fanfare. Tijdens deze feestavond werden negen jubilarissen gehuldigd: Jan Stam werd benoemd tot erelid en Har Delissen is 50 jaar muzikant. Raymond Marx, Danielle Bruggeman en Chantal Kuijpers zijn allen 40 jaar lid, Hetty Theunissen is 40 jaar lid en tevens benoemd tot erelid en tenslotte zijn Luus Dreyer, Rob Keulen en Rita Welling alledrie 12,5 jaar lid.

Prinsenproklamatie CV Sjilvend Alaaf

Schinveld Glenn Peters is de nieuwe heerser van CV Sjilvend Alaaf. Hij werd afgelopen zaterdag uitgeroepen in een volle FaSiLa na een ludiek optreden van de oud-prinsen met als thema: De Dummer how 't ummer. Glenn I is 27 jaar oud, bedrijfsleider bij aannemersbedrijf Wil Peters BV en woont samen met Macy, die in verwachting is van hun eerste kindje. 's Middags werd na een bonte middag de nieuwe jeugdprins van de JCV  Prengelkes uitgeroepen. Prins Rowdy (Dohmen) is 15 jaar oud, al tien jaar lid van de Prengelkes, en zit in de vierde klas van de HAVO aan het Sint Bernardinuscollege. 

CV Sjiveld Alaaf en JCV de Prengelkes houden hun receptie op zaterdag 14 januari 2023 eveneens in Cultureel Centrum FaSiLa aan Ter Hallen 10 te Schinveld.

Baekdal duo wint 25e SJilvends Leedjeskonkoer

Schinveld Wim en Riny Leers wonnen afgelopen weekend als Baekdal duo de 25e editie van het Sjilvends Leedjeskonkoer met het 'Vasteloavesleedje'. Het winnende lied, geschreven door het echtepaar Leers en op een melodie van Andrea Mohr, is daarmee ook de officiële carnavalsschlager 2023 van Schinveld. De jury, bestaande uit Al Renneberg, Mimi Dohmen, van Hoeije, Roger Raes en Rene Penders koos het winnende liedje uit vijf inzendingen. De overige vier inzendingen (in willekeruige volgorde) De Noeëtekrakesj – Doa zit ee leuëkske, Lammedam – Vas-te-LOVE-end, Ich & Dich – Nuuje Bieet, OCV De Uule – Lach èns taege mich behaalden allemaal een eervolle tweede plaats.

Jeugdprins Rowdy van de Prengelkes
Het winnende Baekdal duo bestaande uit Wim en Riny Leers