Over ons

Het Journaal van Beekdaelen verschijnt (voorlopig) elke 2 weken gratis in Bingelrade, Doenrade, Jabeek, Merkelbeek, Puth, Schinnen, Schinveld, Amstenrade, Oirsbeek, Sweikhuizen, Hulsberg, Nuth, Schimmert, Vaesrade en Wijnandsrade. Het weekblad staat vol met lokaal nieuws, eigen rubrieken, columns, gemeentepublicaties, verenigingsnieuws en meer. Het is het ideale platform om te adverteren in de gemeente Beekdaelen. 

In een tijd waarin alles sneller en digitaler wordt, is er plek voor een weekblad met positieve en verbindende verhalen: het lezen van het Journaal van Beekdaelen is een rustmoment voor de inwoners van de mooie groengemeente Beekdaelen.

De rijke geschiedenis van het Journaal
Op 7 november 1973 gaven Emile Beulen en Marjo Diederen in de toen nog zelfstandige gemeente Schinveld de eerste editie van het Sjilvend Journaal uit. In 1982, toen Schinveld samen met Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek fuseerde tot de gemeente Onderbanken, werd het Sjilvend Journaal omgedoopt tot Onderbanken Journaal. Maarten Diederen, zoon van Emile en Marjo, stond als kleine jongen regelmatig aandachtig te kijken bij de grote drukmachines en begon enkele jaren later mee te helpen met de opmaak, afwerking en verspreiding van het Journaal.
In 2014 nam hij, samen met compagnon Jeroen Daemen, de uitgave van het Onderbanken Journaal over. In 2019 werd de naam omgedoopt tot Beekdaelen Journaal. in 2021 vond een nieuwe mijlpaal plaats: een online platform werd ingericht en de naam werd gewijzigd in Journaal van Beekdaelen

Het Journaal van Beekdaelen wordt wekelijks met veel plezier voor u gemaakt door een enthousiast team van professionele verhalenvertellers. Iets maken dat leeft onder de mensen: dat is wat ons als team drijft bij alles wat we rondom het vernieuw(en)de Journaal doen!

Veel lees- en kijkplezier!

Imelda, Esther, Katja, Hub, Jeroen, Joost, Maarten en Emile

Titel
Het Journaal van Beekdaelen

Uitgave
Gendarme Multimedia
Kloosterweg 1
6412 CN Heerlen

Verschijning
Amstenrade
Bingelrade
Doenrade
Hulsberg
Jabeek
Merkelbeek
Nuth
Oirsbeek
Puth
Schimmert
Schinnen
Schinveld
Sweikhuizen
Vaesrade
Wijnandsrade

E-mail
journaal
@gendarmemultimedia.com

Telefoon
06-43752804


WhatsApp
06-34442164