Weekupdate
Weekupdate

Weekjournaal week 25

Nieuws

Daar is hij weer, handig op een rijtje: ons weekjournaal!

Excursie Vliegend Hert in Jabeek

JABEEK Het IVN afdeling Beekdaelen-Onderbanken geeft op vrijdag 1 juli om 20.00 uur een gratis presentatie over het Vliegend Hert in dorpsbrouwerij de Maar aan de Maar 2 in Jabeek. Hier kan ook worden genoten van een speciaal gebrouwen dorpsbiertje. Aansluitend gaat de groep op excursie, onder leiding van een deskundige gids, door het leefgebied van dit bijzondere insect op zoek naar exemplaren om te bewonderen en eventueel te fotograferen. Kinderen zijn onder begeleiding zeker ook welkom. Neem een eigen zaklamp en eventueel loep mee.


Het IVN geeft op vrijdag 1 juli een presentatie met aansluitend excursie over het vliegend hert. - Aangeleverde foto

Tamboer Dylano Driessen Nederlands Kampioen

MERKELBEEK Dylano Driessens, tambour van schutterij St.Johannes-St.Clemens uit Merkelbeek werd zaterdag 11 juni in Maarheeze Nederlands kampioen in de eerste divisie kleine trom met 92 punten. In de sectie miltipercussie presteerde hij met 93 punten zelfs nog beter en werd ook hier eerste met de hoogste dagscore. Tijdens het bondsschuttersfeest in Puth, dat hij als voorbereiding voor het NK gebruikte, haalde Dylano  94,1 punten in de eerste divisie. Overigens werden op het bondsfeest in Puth meer prijzen gewonnen: Silas Reijnders won de eerste prijs als bordjesdrager, de vaandeldrager won de derde prijs en er was een ereprijs voor de generaal. Teun Philips werd bekroond met een ereprijs in de jeugddivisie.


Dylano Driessens van schutterij St.Johannes-St.Clemens uit Merkelbeek werd Nederlands Kampioen tamboer. - Aangeleverde foto

Sacramentsprocessie Merkelbeek 

MERKELBEEK De Sacramentsprocessie in Merkelbeek vindt plaats op zondag 26 juni. Deze eeuwenoude, traditionele processiedag start met een reveille van de drumband die om 5.30 uur door de straten van het dorp trekt om bewoners aan te sporen te starten met het versieren van de straten. De feestelijke viering begint bij de Banneux kapel aan de Haagstraat om 9.30 uur met een woorddienst door pastoor Adema. Vervolgens trekken de deelnemers, begeleid door fanfare St. Joseph, schutterij St.Clemens en zangkoor New Generation richting kerk. De communicantjes lopen mee met bloemenmandjes. Omwonenden wordt gevraagd de straten mooi te versieren, de vlag uit te hangen en de straten autovrij te houden.

Feestweekend CV de Pötters

PUTH Carnavalsvereniging de Potters viert het 6 x 11 jarig bestaan met een feestweekend op 25 en 26 juni in de feesttent op het voormalige sportcomplex van V.V. Puth. Het programma bestaat uit een optreden van de groep Wahnsinn op zaterdag 25 juni vanaf 20.00 uur en een Fair Culinair op hetzelfde sportcomplex op zondag 26 juni van 12.00 tot 18.00 uur. Vanaf 13.00 uur is ook de tent open met optredens van diverse Limburgse
artiesten, waaronder de boerenblaaskapel uit Genhout, Danny Pouwels, Big Benny en Spik en Span. DJ Wim Frijns verzorgt de muzikale omlijsting en presentatie. De jeugd kan zich vermaken op het springkussen. De toegang op zondag is gratis, maar voor de zaterdagavond zijn toeganskaarten à 10 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij Frans Diederen en Café Bie Laurengkse. Op de avond zelf is de entree 12,50 euro.


Veer kalle plat in Nonke Buusjke

SCHINVELD De dialectgroep van heemkunde vereniging MijnBrunssum houdt zondag 26 juni van 14.30 tot 16.00 uur haar bekende en geliefde dialect voordracht met verhalen en gedichten (uit eigen werk) in Nonke Buusjke. De toegang tot de voordrachten is gratis, wel moet aan de kassa van het openluchtmuseum de gebruikelijke entree à 2 euro per persoon worden voldaan.

Open Air Concert harmonie St. Gerlachus Oirsbeek

OIRSBEEK Als het weer het toelaat treedt harmonie St. Gerlachus op zondag 3 juli op in de tuin van de familie Wilders aan de Oppevenerweg 33 in Oirsbeek. Voor zitplaatsen in de vorm van banken wordt gezorgd voor de mensen die niet de hele tijd kunnen staan. Het concert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die wil genieten van mooie muziek.

Hockeyclub Nuth houdt gratis ZomerBidon Trainingen

NUTH Hockeyclub Nuth (HCN) houdt van 25 juni tot met met 27 augustus elke zaterdagochtend gratis trainingen voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Ook voor niet-leden gratis toegankelijk. Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de motorische grondvormen bij de jeugd zoals springen, klimmen, vangen, gooien, mikken en dergelijke. Aangeraden wordt om een goed gevulde bidon mee te nemen om het lichaamsvocht voldoende op peil te houden. Met deze speelse trainingen hoopt de hockeyclub vooral de motorische vaardigheden van de eigen jeugdleden te verbeteren.


Hockeyclub Nuth (HCN) geeft gratis ZomerBidon trainingen - Aangeleverde foto

Positieve snelheidsmeter levert ruim 2700 euro op

BRUNSSUM De Safety-safe, de snelheidsmeter die goed weggedrag beloont, heeft een bedrag van 2706,08 opgeleverd. De meter stond de afgelopen vier weken, tot 16 juni,  aan de Wijenweg in Treebeek, een 30-kilometer zone. De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van spelartikelen voor de basisscholen De Vlindertuin en St.Franciscus uit Brunssum. Op basis van de resultaten van metingen voor en na de plaatsing van de meter wordt bekeken of deze ook op andere plekken in Brunssum wordt ingezet.


Maak voordelig kennis met tennis- en padelsport

HULSBERG Tennis- en padelvereniging de Dassenburcht in Hulsberg biedt liefhebbers de kans om voordelig kennis te maken met de sport(en) van de club. Deze actie is een landelijk initiatief vanuit het KNLTB waarbij mensen die gebruik maken van de aanbieding groepslessen krijgen aangeboden en tot en met 30 september onbeperkt mogen tennissen of padel spelen. De kosten voor dit voordelige kennismakingsaanbod bedragen 50 euro voor volwassenen en 30 euro voor jongeren tot en met 17 jaar. Aanmelden kan met een mail naar ledenadministratie@tpvdedassenburcht.nl

Maandenlange afsluiting Aalbekerweg in Hulsberg

HULSBERG Vanwege groot onderhoud zal de Aalbekerweg in Hulsberg tot en met 29 september worden afgesloten. De extra reistijd in verband met omleidingen bedraagt naar verwachting een minuut of tien. Omleidingen worden via de bekende gele borden aangegeven.