Afbeelding

Kieke Noa Vreuger – 1. Bouwbergstraat Schinveld

Kieke Noa Vreuger

In 1974 verscheen de rubriek ‘Kieke Noa Vreuger’ voor het eerst in het Sjilvend Journaal, een van de voorlopers van deze krant. In de tussentijd is er veel nieuwe geschiedenis geschreven. Tijd om de rubriek nieuw leven in te blazen. Kijkt u mee naar vroeger?

Aan de hand van foto’s uit vervlogen tijden gaan we op zoek naar datzelfde (straat-)beeld anno nu. Zoek de verschillen, maar ook de nog zichtbare details van toen.


Archieffoto: Sjilvend van vreuger 


Foto uit 2020: Katja Waltmans 

Schinveld – Dit beeld toont de Bouwbergstraat vanaf de kruising met de Julianastraat en de Pastoor Jacobsstraat richting centrum in 1965. 

Links is de kruidenierszaak van Th. Raes zichtbaar. Later werd in dit pand uit 1900 een drankenhandel gevestigd. Tegenwoordig is het geen bedrijfspand meer, maar een woonhuis. De woningen die ernaast liggen, iets terug van de weg, zijn rond 1924 gebouwd. Aan de rechterkant een serie van 34 woningen, door aannemer L. van Nuys in 1949 gebouwd in opdracht van de Staatsmijnen, om te voldoen aan het gebrek aan woonruimte tijdens de wederopbouw na de oorlog.’

Heeft u een foto van een herkenbaar dorpsgezicht? Stuur ‘m aan info@gendarmemultimedia.com, voorzien van de plaatsaanduiding/straatnaam waar deze foto is genomen, dan maken wij het huidige tijdsbeeld.