Weekupdate
Weekupdate

Weekjournaal week 12

Nieuws

Lei Meisen geïnstalleerd als beschermheer

AMSTENRADE Lei Meisen is afgelopen zaterdag officieel geïnstalleerd als beschermheer van schutterij St. Gertrudis uit Amstenrade. Gravin Leila vam Lidth de Jeude-d’Ansembourg hing Meisen de ketting om die bij deze ceremoniële functie hoort. Traditioneel is de burgemeester van Schinnen beschermheer van de schutterij, maar vanwege de fusie is gezocht naar een nieuwe oplossing. Meisen was jarenlang lid van de schutterij en woont momenteel in het Spaanse Malaga.

Zangkoor Levenslust zoekt leden

SCHINVELD Zangkoor Levenslust heeft na twee jaar radiostilte de repetities, onder leiding van Andrea Mohr, weer opgepakt. Er hebben wat wijzigingen in het bestuur plaatsgevonen. Al Renneberg en Sjaak van de Mortel hebben na 30 jaar het stokje overgedragen aan Marion Bemelmans (secretaris) en Math Schaepkens (penningmeester). Verder bestaat het bestuur uit Els Buysers (voorzitter) en Herman Valkenberg en Stephanie Senden-Hanssen. Helaas zijn enkele leden door ziekte of ouderdom niet meer in staat mee te zingen, daarom is er ruimte voor nieuwe aanwas. Zing je graag of wil je eens komen luisteren? Kom dan naar een van de repetities op dinsdagavond in het Michielshuis, Kerkstraat 6 in Schinveld, van 19.00 tot 20.45 uur.

Tennisclub Schinveld start seizoen

SCHINVELD Tennisclub Schinveld heeft zin in een nieuw seizoen en is druk bezig met het gereed maken van de gravelbanen, het tennispark en de faciliteiten. Gelukkig mag weer volop gebruik worden gemaakt van de douches en horeca, dus hoopt de vereniging op vele supporters langs de baan om de leden aan te moedigen bij hun strijd om de titel van de voorjaarscompetitie die 1 april van start gaat. Voor beginners en recreanten is TC Schinveld een fijne plek om te tennissen, plezier en ontspanning staan voorop. Meer informatie vind je op www.tcschinveld.nl

Horen, zien, melden!
Samen sterk tegen criminaliteit

BEEKDAELEN Burgemeester Eric Geurts roept zoveel mogelijk burgers op voor een informatieavond over de bestrijding van criminaliteit op woensdag 13 april van 20.00 tot 22.30 uur in De Reusch, Bockhofweg 1 te Schimmert. “De onder- en bovenwereld raken steeds meer verweven. Dit gebeurt onopvallend, maar recht onder onze neus. Je hebt vast wel eens het vermoeden gehad van illegale praktijken. Je hebt het gevoel dat iets niet klopt, maar wat dan? Politie en gemeenten kunnen de hulp van ondernemers en inwoners goed gebruiken in het opsporen van criminaliteit.” De burgemeester opent de avond en geeft een korte inleiding op het thema Ondermijning. Daarna splitst de groep zich in tweeën en spreekt om de beurt met mensen van Bureau Drugszaken en politie en gemeente. Op deze avond is plek voor 50 personen, aanmelden kan tot 1 april. 

Ministerie van de toekomst kijkt naar de lange termijn

BEEKDAELEN Hoe zien beslissingen eruit als ze van iedereen zijn en als we 15, 45, 105 of zelfs 195 jaar vooruitdenken? Dat is waar het Ministerie van de Toekomst zich mee bezig houdt. Een nieuw platform waar mensen samen de toekomst vormgeven. Iedereen, of je nu een denker, strateeg, boer, wetenschapper of kunstenaar bent, kan hier deel van uitmaken. Wil je meepraten en meedoen? Maandelijks is er een Ministerraad waar je kunt aanschuiven. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen werden lijsttrekkers aangeschreven om de belofte te tekenen: ‘Als u verkozen wordt in de gemeenteraad, zou u dan, behalve uw kiezers, ook de belangen van jongeren, kinderen en de toekomstige generaties willen behartigen?’ Het ministerie werkt samen met journalisten en docenten om scholieren te betrekken bij de lokale politiek. D66 Beekdaelen liet weten de belofte ‘uiteraard’ te hebben ondertekend. Meer informatie over dit initiatief: www.ministerievandetoekomst.nl

FaSiLa wandeltocht

SCHINVELD Na twee jaar rust pakt het wandelcomité Schinveld de traditie weer op en houdt op zondag 27 maart wandeltochten door de Schinveldse Bossen van 7, 14, 21 en 28 kilometer. Startpunt is cultureel centrum FaSiLa aan Ter Hallen 8-10 te Schinveld. Startijd is tussen 08.00 en 14.00 uur, om 17.00 uur sluit de eindcontrole. Op de rustplaatsen zijn versnaperingen verkrijgbaar.